Przedstawię Wam przepis na jeden z moich ulubionych makaronów.
Szybkie i łatwe w wykonaniu danie, a bardzo sycące.
Składniki:
-opakowanie makaronu tagliatelle
-jedna podwójna pierś kurczaka
-250g szpinaku
-ząbek czosnku
-łyżeczka curry, łyżeczka kurkumy
-100ml śmietany 30%
Przygotowanie:
Krok 1: Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. W międzyczasie umyć i osuszyć szpinak. Pierś kurczaka pokroić w kosteczkę, doprawić solą, pieprzem i połową startego czosnku.
Krok 2: Rozgrzać oliwę na patelni, włożyć kurczaka i obsmażyć z każdej strony.
Krok 3: Następnie dodać resztę startego czosnku, przyprawę curry, kurkumę oraz szpinak i smażyć mieszając przez minutę aż szpinak zwiędnie.
Krok 4: Dodać śmietankę, wymieszać i zagotować. Doprawić solą w razie potrzeby solą i pieprzem. Na patelnię z sosem włożyć makaron, wymieszać i chwilę pogotować aby sos zgęstniał. Wyłożyć do talerzy.